Rijschool Bastamito is een jonge rijschool en is in 2019 opgericht door Stan de Jong, een echte autoliefhebber en gepassioneerd ondernemer.

Over de naam Bastamito wordt wel eens gedacht dat die van origine Italiaans is. Maar nee, dat is die niet. De naam is ontstaan uit de voornamen van alle gezinsleden de Jong. Ba(s), de oudste zoon, Sta(n) , Mi(randa) vrouw en To(m), de jongste zoon. Bijna een familiebedrijf.. 😉

Stan: Toen ik 21 jaar was ben ik gaan werken in de autobranche en heb door de jaren heen verschillende functies vervuld. Functies in sales, inkoop en management. Veel autorijden maakte hier altijd een onderdeel van uit. Mijn eigen rijervaring heb ik sinds mijn 18e opgedaan vooral op de openbare weg, maar ook op (slip)circuits en kombanen.

Op enig moment wilde ik iets anders. Ander soort werk, op een zelfstandige manier. Omdat ik mij altijd veel op de weg begaf en een hoop gekkigheid heb zien gebeuren, had ik een nieuw doel voor ogen. Het op een juiste manier opleiden en begeleiden van bestuurders. Zowel nieuwe als de meer ervaren. En zo ontstond de Rijschool Bastamito.